Mennyit kell ráköltenem?

Az, hogy mennyit fogsz költeni egy házimozi rendszerre, függ a szobamérettől és a komponensek minőségétől és számától. Természetesen a döntő tényező az, hogy mit engedhetsz meg magadnak, de az alábbiakat végiggondolva gyorsan meg tudod ítélni a lehetőségeidet.

Ár Szobaméret Mit kapsz ennyiért?

75 ezer Ft alatt
Kicsi, max. 18-20 négyzetméteres halószobába vagy nappaliba ideális Egy funkciókkal telepakolt komplett házimozi-berendezést (Home Theater In A Box, HTIB), amiben van vevőegység, DVD-játszó, öt szatellit- és egy mélynyomó hangfal.

150 ezer Ft alatt
Közepes nagyságú, max. 28-30 négyzetméteres halószobába vagy nappaliba ideális. Választhatsz egy középkategóriás komplett házimozi-berendezést, vagy összeválogathatsz saját magadnak egy olcsó vevőből, DVD lejátszóból, és 5.1. hangfal-készletből álló berendezést. Ha a monitorod/TV-d képes 480p képek megjelenítésére, akkor olyan eszközt válassz, ami rendelkezik progressive-scan kimenettel.

250 ezer Ft alatt
Nagy nappaliba vagy külön házimozi-szobába ideális (30 négyzetméter fölött). Természetesen kisebb helyiségekben is használhatod. Választhatsz egy jobb minőségű intergrált berendezést vagy egy egységenként összeválogatott rendszert, ami tartalmaz egy középkategóriás vevőegységet, egy SACD/DVD-Audió/DVD lejátszót progresszív letapogatású videó kimenettel és kereshetsz egy jobb hangfalszettet vagy választhatsz a gyártó termékei közül egyet.

250 ezer Ft felett
Nagy nappaliba vagy külön házimozi-szobába ideális (30 négyzetméter fölött). Azoknak, akik elsőrangú minőséget szeretnének egy kisebb otthoni moziteremben vagy egy külön zenehallgató szobát szeretnének létrehozni. Választhatsz egy csúcskategóriás intergrált berendezést vagy egy egységenként összeválogatott rendszert, ami tartalmaz egy középkategóriás vevőegységet, egy SACD/DVD-Audió/DVD lejátszót progresszív letapogatású videó kimenettel és kereshetsz egy jobb hangfalszettet vagy választhatsz a gyártó termékei közül egyet.