Milyen hajszárítót válasszak?

A haj szárításának egészségügyi és esztétikai okai is vannak: a nedves haj alatt található fejbőr egyrészt könnyen megfázhat, ezáltal hajhullást, valamint korpásodást okozva. Másrészt pedig nem elhanyagolható szempont egy szépen kinéző hajkorona megkreálása sem, elbűvölve vele a férfiakat, és némi irigységet csempészve a többi hölgy szívébe. 

A hajszárítók alaptípusai

Bár a hajszárítók egyszerű eszközök, felhasználási területüktől függően többfélék is lehetnek. Három fő típusuk ugyan azt teszi, ám mindegyik kicsit másra helyezi a hangsúlyt a szárítási feladatban.

Burás hajszárítók

Burás hajszárító
Eredetileg átalakított porszívóból készültek a női fodrászatokban használt állványos kivitelű, burás hajszárítók. Leghasznosabb tulajdonságuk, hogy szabadon hagyják a kezeket, és lassan, kíméletesen szárítanak, azaz nem kócolják össze az esetleg már félig kész frizurát. Időnként háztartási kivitelben is összefuthatunk velük, azért nem árt tudni, hogy ezek nem olyan strapabírók, mint az igazi fodrászati berendezések.

Ipari hajszárítók

Falra szerelhető ipari hajszárító
A falra fixen fel-, illetve beszerelt, uszodákban és szállodákban használt strapabíró eszközök az ipari hajszárítók. Akárcsak az eredeti burás készülékek, ezek is folyamatos működésre vannak tervezve. Többnyire különösen erős, forró légáramot tudnak létrehozni, hogy nagyon gyorsan lehessen velük megszárítani a csurom vizes hajat.

Kézi hajszárítók

Kézi hajszárító
A háztartás számára általában a kézi hajszárítót keressük, bár vannak már kimondottan otthoni használatra tervezett burás megoldások is, az egyszerű kézi hajszárító az esetek többségében praktikusabb és olcsóbb megoldás otthonra.

A következő oldalakon a kézi hajszárítók kiválasztásával és használatával foglalkozunk részletesebben.