Az Olcsóbbat.hu adminisztrációs rendszere 2012. április közepétől megváltozik a hatékonyabb működés érdekében. Kérjük nézze át lenti, részletes tájékoztatónkat!
Mi változik?
A korábbi egyenleg feltöltéssel ellentétben az új adminisztrációs rendszerünk csak az utalás beérkezését követően írja jóvá az Ön webáruházának egyenlegén a megigényelt kreditet. Kérjük a banki átutalás és a feldolgozás idejét, ami 2-3 nap is lehet, mindenképpen vegye figyelembe az egyenleg feltöltésnél.
Egyenlegét a Kreditrendelés menüpontban tudja feltölteni. Kérjük írja be az igényelt nettó összeget és kérjen számlát. A átutalásnál az e-mailben megküldött rendelési azonosítóra szíveskedjen hivatkozni.
Lehetősége van banki átutalással vagy bankkártyával fizetni. Amennyiben sürgős az egyenlegének feltöltése javasoljuk a bankkártyás fizetést, ugyanis ilyen esetben azonnal meg tud jelenni rendszerünkben.
A számla típusánál választhat hagyományos és e-számla közül. A hagyományos számlát postai úton küldjük el, melynek másolatáról e-mailt kap a rendelést követően, míg az e-számlát e-mailben továbbítjuk Önnek.
Tapasztalataink és partnereink visszajelzése szerint az első 1-3 helyen szerepelő ajánlat kapja a legtöbb, és a legjobb vásárlási konverzióval bíró átkattintást, ezért kiemelési rendszerünket megújítjuk. A boltok hirdetési hatékonyságának növelése érdekében, az új adminisztrációs rendszerben már csak az első három helyen lehet kiemelten megjelenni.

A kiemelt helyekre a boltok szorzók megadásával licitálnak, amellyel megadhatják hogy a kategória CT árához képest maximum mekkora CT árat hajlandóak fizetni.
A licitszorzó nagyságától függetlenül, mindig az adott pozíció eléréséhez szükséges minimális szorzót vesszük figyelembe.
A jelenlegi kiemelési rendszerben résztvevő boltok kiemelését migráljuk/átvezetjük az új rendszerbe, így az első 3 kiemelt helyen szereplő boltok továbbra is kiemelve jelennek meg. A kiemelések átvezetésekor ügyelünk arra hogy Ön semmiképpen ne fizessen többet a szorzós kiemelési rendszerben mint amennyit a régi, átkattintási díjra való licitáláskor megadott.
Megváltoztattuk a belépési rendszert és a hozzá kapcsolódó jogosultságokat, így árnyaltan tudja meghatározni az egyes szerepkörökhöz tartozó hozzáféréseket.

A Partner Portál megváltozásából kifolyólag ezentúl nem felhasználónévvel, hanem e-mail címmel lehet bejelentkezni. Javasoljuk az e-mailcím használatára való áttérést, ugyanis a felhasználónevet a későbbiekben nem tudják megváltoztatni, és jelszó emlékeztetőt sem tudnak rá kérni.”
Korábbi bolt adminisztrációs rendszerünkkel ellentétben, az Olcsóbbat.hu új partner portálján, a különböző kapcsolattartók eltérő jogosultságokkal rendelkeznek majd. 4 kapcsolattartói szerepkört határoztunk meg, akiknek jogosultságait az alábbi listában találják meg. Így a boltoknak például lehetőségük van a technikai beszállítóiknak is korlátozott hozzáférést adni.
Az azonosítás e-mail cím alapján történik, így egy személy hozzárendelhető több céghez vagy több webáruházhoz is, akár különböző jogosultsági szinteken.
A bejelentkezési e-mail cím a korábbi rendszerben pénzügyi illetve a technikai kapcsolattartóként megadott személy e-mail címe, a jelszó pedig megegyezik a korábban használt jelszóval.
Amennyiben elfelejtette a jelszavát az "Elfelejtette jelszavát?" menüpontban tud jelszó emlékeztetőt kérni pénzügyi kapcsolattartó és a technikai kapcsolattartó e-mail címére.
A régi felhasználó névvel is be tudnak lépni, amely azonosító a korábbi pénzügyi kapcsolattartó e-mail címéhez lesz rendelve, és az új rendszerben az ügyvezetői jogosultsági körrel rendelkezik majd.
Ügyvezető
Amennyiben Ön ügyvezető, jogosultsága van az alábbi funkciókhoz:
Kredit vásárlás és kiemelés
Áttekintő oldal és ct árak megtekintése
Megadhat feedet, valamint hozzáférhet a statisztikákhoz.
Továbbá módosíthatja a céget, boltot, a bolt szolgáltatásait és üzleteit és a kapcsolattartókat is.
Marketinges kapcsolattartó
Amennyiben Ön a marketinges kapcsolattartó, az alábbi funkciókhoz jogosult hozzáférni:
Kredit vásárlás és kiemelés
Áttekintő oldal és ct árak megtekintése
Ezen kívül hozzáférhet a statisztikákhoz is.
Pénzügyi kapcsolattartó
Amennyiben Ön a pénzügyi kapcsolattartó, az alábbi funkciókhoz jogosult hozzáférni:
Kredit vásárlás és kiemelés
Áttekintő oldal és ct árak megtekintése.
Technikai kapcsolattartó
Technikai kapcsolattartóként Önnek jogosultsága van az alábbi funkciókhoz:
Feed megadás, ct árak megtekintése, bolt szolgáltatásainak megadása.
Az Olcsóbbat.hu portáljainkon április közepén megtörténik az új, az eddigieknél részletesebb xml feed –re való átállás, melyhez elkészült az új feed specifikációnk.
A fejlesztésekkel célunk a tudatos vásárlások hatékonyabb előkészítése, a részletesebb információ átadása. Minél több információt feltüntet, annál jobb vásárlási konverzióra számíthat. Az alábbiakban a legfontosabb változásokról szeretnénk Önt tájékoztatni.
Az átállás után - megkönnyítendő az Ön munkáját is - elfogadunk XML és CSV kiterjesztésű terméklistát is.
Kötelezővé tettük a gyártó mező kitöltését.
Szintén lehetőség lesz BAR kód megadására is, ami az új termékek feldolgozását segíti.
Megoldható lesz a szállítási idő és költség megadására (azonos városon belüli kiszállítás), mellyel a vásárlók döntését segíti. Szintén feltüntethető a Pick Pack Pont-nál történő átvételi lehetőség. A fenti adatok megadása javíthatja a vásárlási konverziót.
Lehetőség nyílik adott termékek garanciális időtartamának megjelenítésére.
Továbbá a raktárkészlet megadása is opcionális, mely a vásárló döntését segíti.
A specifikáció letöltéséhez klikkeljen ide
Kérdése van? Keresse kollégánkat a +36 (30) 5944-178 telefonszámon, vagy a boltok@olcsobbat.hu e-mail címen.