Napjainkban egyre több információ áll rendelkezésünkre arról, hogy a mindennapi étkezésünk és életmódunk mekkora hatással van az egészségünkre, ráadásul egyre többeket érint a különböző alapanyagoktól, élelmiszer-összetevőktől mentes étrend. A teljes érté
Ebben a mesében minden álomra hív. Az erdő álmos lakói, a Mindig Szundikáló Nyuszika, a Bóbiskoló Róka Koma, az Álmoskás Medve Pajtás. Az égbolt vándorai, a napocska, aki az égen pihen, és a lusta bárányfelhők is. A kis Erdészfiú az egyetlen, aki a történ
A méhek által előállított természetes édes méz, évezredek óta ismert táplálékunk. Aranyló színe, sűrű állaga, semmi mással össze nem téveszthető íze sokakat rabul ejt. A Zümmögés a konyhában sorozat második része izgalmas gyűjteménye azon ételkompozíciókn
Azok számára, akik már tettek néhány lépést a tudatos táplálkozás és a vegetáriánus étrend felé vezető úton, különösen fontos, hogy mit eszik a család apraja-nagyja, hogyan lehet a megfelelő tápanyagokat biztosítani szervezetünk számára. Nagy Zita, a köny
Cserháti Tamara illatos fűszerekkel és különleges alapanyagokkal otthonunkba varázsolja a Közel-Kelet hangulatát. A könyvben szereplő 53 recepttel valóságos gasztrokirándulásra invitál minket a szerző, amelynek során jobban megismerhetjük a zsidó sütemény
Milyen mértékben van kiszolgáltatva a legintimebb szféra is egy történelmi kontextusnak? Hogyan hatnak a kollektív tudatalattiban lappangó múltbeli traumák a jelen társadalom Y generációjára? A történelmi fantasy 1900-tól napjainkig játszódik, mialatt a s
1. tanulok, próbálom a világot, minden vadonatúj; 2. a tanultakat követem, a. s. (ahogy sikerül); 3. vannak dolgok, amik nem sikerülnek; 4. mindenki elvárja, hogy valamilyen legyek; 5. megpróbálok olyan lenni; 6. sikerül is többé-kevésbé; 7. mégis mindig
Gáspár Bea előző könyvéből megtudhattuk, hogyan lett az egyszerű vidéki roma lányból országosan ismert, közszeretetnek örvendő Bea asszony, akitől receptjein keresztül elleshetjük életszeretetét, azt, hogy hogyan lehet az asztal örömeivel a családot össze
A kíváncsi és vidám szomszéd kisfiú, Samu színre lépésével folytatódik a Zümmögés erdőn-mezőn sorozat! A szép nyári napok során nemcsak barátságot köt Bolyhossal és Szofival, hanem ő is megismeri a méhek mesés világát. Te tudod, hogyan repülnek a méhek
Munkácsi Brigitta első könyve, a Levendula és ecet a természetes tisztítószerek világába vezetett be minket, és óriási sikert tudhat magának a tudatos háziasszonyok körében. A kiadvány segítségével 57 receptet ismerhettek meg és próbálhattak ki az olvasók
A hagyományos magyar konyha gyökerei az életből származnak. A Sparhelt nosztalgikus receptjei, valamint a magyar gasztronómia karakterisztikus fejezeteit összefoglaló falatnyi, mégis tartalmas kiegészítések is erről tesznek tanúbizonyságot. A könyvben, s
Ha valaki azt mondja, hogy nincsenek szuperképességek, nem járt még a konyhában. Vasárnapi ebéd anyuékkal, Xbox maraton a tesókkal, pizsiparty a csajokkal, szülinap vagy filmnézés a haverokkal? A finom ételek a világ minden táján összehozzák az embereket
Ez a könyv egy erdei gasztrokalandot mesél el, egy olyan kalandot, aminek a végén ötvenöt érdekes és ízletes recepttel leszünk gazdagabbak. Ezt az erdei kalandot először receptbe, majd lábasba, fazékba, serpenyőbe öntöttük és azokat egyenként, sercegve
Egy nap Bolyhos, a méhecske szokásos napi zümmögése során Szofiék konyhájában köt ki. A kislány és a cseppnyi rovar azonnal szoros barátságot köt egymással. A méhecske mesélni, Szofi pedig rajzolni kezd, és így fontos titkokra derül fény. Tudod, hogy mi a
Hungarian cuisine is one of the most delicious in Europe. With its world-renowned paprika, goulash and stews, it has a rich, spicy and somewhat heavy reputation. However, there is more to it than that! It is one of the richest cuisines in the world, yet i
Csalár Bence divatújságíró, divatszakértő, egyetemi oktató első könyve a Színfalak mögött – A magyar divat az elmúlt húsz év jelentős hazai divattervezőit és -márkáit mutatta be. A szerző ezúttal korunk divatvilágának legfontosabb témáit: a fenntarthatósá
Gáspár Bea újabb receptválogatásából egy nagycsalád mindennapjai sejlenek fel: van benne ételleírás és sztori dőzsöléshez, vendéglátásra és hétköznapokra, múltidéző és frissen tanult fogások, persze mindez a konyhából szemlélve, megélve és leírva. Az első
A házilag készült ételeknél nincs is jobb. Miért ne kényeztethetnénk hát ezzel kutyusunkat? Ha mi főzzük meg négylábú kedvencünk napi eledelét, saját magunk választhatjuk ki az alapanyagok forrását és minőségét, így sokkal változatosabban, egészségesebben
Nehéz a mézet megbánni. Szereti, mint galamb a mézes búzát. Mosolyog, mint a mézeskalács. – Csupán néhány régi magyar szólás, mondás, melyek a mézre, annak édességére, kiválóságára utalnak. Az utóbbi évtizedekben azonban méltatlanul a hátsó polcra került
Gáspár Beát nem kell bemutatni, hiszen sokan ismerik. Ő a Győzike-show felvágott nyelvű Bea asszonya, a Konyhafőnök VIP győztese, majd a Konyhafőnök zsűritagja, fantasztikus borvacsorák szervezője, lebonyolítója. Ebből a szakácskönyvből azonban egy másik
Vass Gergely könyve kétszeres időutazás: visszavisz az 1980-as évek gyerekeinek világába, egyszersmind egy letűnt hazai iparág, a bányászat idejébe. A főhősök a kitermelést oktató iskolába járnak, szüleik a bányának dolgoznak, de még a fiúk becenevét is b
While writing this book, I realized how undocumented one of Hungary’s most successful sports is. Since humans are not immortal, we are in a race against time. We do this because many of the greats of the sport are no longer with us, and many of the legend
BOVÍTETT KIADÁS! 1 ÚJ FEJEZET ÉS 11 ÚJ RECEPT AZ ALLERGÉNEK BEVEZETÉSÉHEZ! Amikor a hozzátáplálás témája aktuálissá válik, édesanyaként sokféle egymásnak ellentmondó információval találkozhatsz. Elsőre ijesztő lehet az egész, de akkor jársz a legjobb úto
A ginfogyasztás a reneszánszát éli, és aki szeretne elmélyülni a méltán népszerű ital történetében, mi több, egy-két igazán inspiráló gines receptet is ellesne, az ne keresgéljen tovább. A Keverd, Rázd, Öntsd! című nagy sikerű koktélkönyv alkotói és a pes
Évezredek óta a méhek csodálatos ajándéka a méz. Sokan önmagában vagy teát ízesítve fogyasztják, ám csak kevesen tudják, hogy a folyékony arany főszereplője lehet a főzésnek-sütésnek is, hiszen például remekül karamellizálódik, sűríti, selymessé varázsol
A tapasztalat úgy tartja, hogy azt, aki csak egy kicsit is szeret főzni, mindig meg lehet lepni egy jól megválasztott szakácskönyvvel. A gasztrokönyvek világa rég nem a szigorúan vett receptgyűjte?ményekről szól. A könyvben nemcsak az egymás után pörgő re
A változókorról keveset beszélünk, egy kicsit a tabutémák közé tartozik. Éppen ezért sokszor félinformációk, téves képzetek keringenek róla, pedig így vagy úgy mindenkit érint az életkor előrehaladtával. Ebben a kötetben nemcsak szakszerű és közérthető is
Megérkezett a nagy sikerű Anya, kérek még! című könyv hozzátáplálási naplója! A hozzátáplálás időszaka mind a baba, mind az édesanya számára sok-sok izgalmat tartogat. Milyen ízeket fog szeretni? Milyen állag fog tetszeni neki? Vajon szeretni fogja a fő
Ez egy kézikönyv jól működő konyhához, lusta hétköznapokhoz és ráérős vendégségekhez, az éjfélkor kinyitott hűtőhöz, tisztességesen lenyalt fakanalakhoz, értelmes bevásárlásokhoz, és úgy az élethez magához. „Rég láttam itthon ilyen – mind tartalmában, mi
Kíváncsi vagy rá, hogyan barátkozik össze a lencse és a sütőtök, vagy mi a leveszöldségek nagy gondja? Hallottál már a paszternákról, az endíviáról vagy kóstoltál már zsázsát? Ebben a mesekönyvben megismerheted milyen izgalmasak a zöldségek, és ha kedvet
Raj Ráchel jó szívvel és finom ételekkel invitálja családtagjait és kedves barátait a pénteki asztalhoz. Ebből a meghitt eseményből bontakozik ki a zsidó hagyományőrző, de egyben újító receptgyűjtemény, amelyben Ráchel bepillantást enged a világába, csalá
Ki ne emlékezne gyermekkorából az iskolai menzára, az ott elfogyasztott kedvencekre és a kellemetlen emlékekre? 2003-ban a budapesti Liszt Ferenc téren megnyílt Menza Étterem ötlete abból az elgondolásból született meg, hogy az iskolai étkezdék konyháját
Bea konyhája megújult formával és tartalommal tér vissza! A hangsúly ezúttal is a közös étkezéseken van, de most nem Bea családjáén, hanem a kedves Olvasóén. A kipróbált és bevált, régi és új receptek segítenek a közös ebédek, vacsorák kiválasztásában és
Franciás könnyedség, elegancia és stílus Náray Tamás, aki a divatszalonokban és a konyhában egyaránt otthonosan mozog, első szakácskönyvében megmutatja milyenek a hamisítatlan francia sütemények. De hogyan lehet az haute cuisine-t és az haute couture-t e
A Fűszermesék két testvérpár – Mati és Lori, valamint Ella és Rozi – egymáshoz tett nyá?ri utazásának történetéről szól, melyet kü?lönleges fűszernövények és a felhasználá?sukkal készített finomságok illata leng be. Miközben a négy barát felejthetetlen na
Ez a kis füzet nem egy szokványos foglalkoztató. Miközben a kedves rajzokat színezitek, és a furfangos feladványokat megfejtitek, megismerkedhettek a méhecskék izgalmas életével. Ebben nagy segítségetekre lesz Bolyhos, a méhecske és barátnője, Szofi. Tört
„A könyv írása során döbbentem rá arra, hogy Magyarország egyik legsikeresebb sportja mennyire nincsen lejegyezve. Miután az ember nem halhatatlan, versenyt futunk az idővel. Tesszük ezt azért, mert a sport nagyjai közül sokan már nem lehetnek velünk, és
Beh Mariann, a Bazsalikomos kert megálmodójaként ismert kertészmérnök, gyerekkora óta a természetben érzi magát igazán otthon. Kertjében egyedülálló módon kezdte el megmutatni a fűszer- és gyógynövények, vadon termő ehető növények és ehető virágok felhasz
Egy finom pite bármelyik évszakban megkoronázhatja a napunkat, megédesítheti a családi együttlét pillanatait, lenyűgözheti a barátokat. Titka a gondosan összeállított tészta, a kreatívan variálható töltelék, no meg a szív és a lélek, amivel készítik. Ker
This book is an adventure; a gastro-adventure in the forest, with the treasure at the end consisting of its 55 mouth-watering recipes. The adventure begins with frying pans and pots, and with the sizzle from simmering, frying, baking and stirring the dis
Behind the Scenes – Hungarian Fashion presents a survey of the most important brands and creative professionals in the Hungarian fashion industry over the last 30 years, along with their accomplishments. After an overview of the history of the past few de
Who wouldn’t remember the uniform Hungarian school canteens from their childhood? They gave us all some favourite dishes, but also some unpleasant memories. The idea behind opening Menza Restaurant in Budapest’s Liszt Ferenc Square in 2003 was to present
Melyik gyerek ne akarna magának egy saját horgásztavat magánstranddal és csak neki szóló játszótérrel? A Fűszermesékből megismert testvérpáros, Ella és Rozi nagyszülei pont ilyen paradicsomi környezetben élnek vidéki birtokukon, gazdag növény- és állatvil
Mit ér a lagúnakék tenger, a homokos part és a napfény Tojáshabos cit?romtorta nélkül? Így kezdődik Náray Tamás kalandja a spanyol sütemé?nyek világában. Kitartó keresése elnyeri méltó jutalmát, nemcsak azt a bizonyos tojáshabos citromtortát találja meg
Beh Mariann kertészmérnök 2014-ben alapította a Bazsalikomos kert névre hallgató családi kisvállalkozást. A kertjükben termesztett gyógy- és fűszernövények, ehető virágok felhasználásával teakeverékeket, fűszersókat készít és értékesít. 2018-ban megjelent
Rupert Fawcett eredetileg a Facebookon posztolt, briliáns megfigyeléseken alapuló, meghatóan őszinte kutyás témájú képsorai óriási követőtáborra tettek szert az egész világon. A Póráz nélkül ezen képsorozatok legjobbjait tartalmazza, bemutatva a mindenf
A szerző, Cserháti Tamara – egykori szépségkirálynő, ma boldog, kétgyermekes családanya – olvasóit egy különleges utazásra invitálja az izraeli gasztronómiába. A könyv a 71 autentikus recepten túl betekintést nyújt az izraeli konyhaművészet eredetébe, ann
Joe Vida und Viktor Segal haben ihr Kochbuch Wildbret und Waldbeet in den ungarischen Wäldern geschrieben. Auf den Spuren des Grafen Zsigmond Széchenyi entdecken die Autoren die ungarische Natur und die hochwertigen Jagdgebiete und bereiten Gerichte aus d
Cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, vegán és a 160 grammos diétába illeszthető receptek A 2016-ban kiadott, első Mindenmentes kötet hazai olvasói sikere után – melyet 2017-ben egy rangos nemzetközi versenyen, a Gourmand World Cookbook Awards-on a