Következő termék
Édesvíz Kiadó A MOST HATALMA A GYAKORLATBAN
Édesvíz Kiadó A MOST HATALMA A GYAKORLATBAN
2 448 Ft-tól
Kútvölgyi Mihály BIOÉTELEK GABONÁBÓL /NAPSÜTÖTTE ÍZEK - BIOÉTELEK életmód, egészség 1 kép

Kútvölgyi Mihály BIOÉTELEK GABONÁBÓL /NAPSÜTÖTTE ÍZEK - BIOÉTELEK

4 054 Ft-tól
ÁRFIGYELÉS
  • Megjelenés: 2010,
  • Nyelv: magyar,
  • Könyv kategória: Táplálkozás, diéta,
  • Jó fél évszázada - gyerekkoromban - Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott lábatlankodtunk a gépeknél, a kezünkkel szeleltük a magokat és úgy ettük. Édesanyám mindig mondta nekem, jól nézd meg, kisfiam, mert minden búzaszemen ott van Jézus arcképe. Én nagyítót is szereztem, és úgy nézegettem. Azóta már tudom, a búza a legértékesebb gabonafélénk, a lisztjéből sütött kenyér pedig szakrális "anyag", a magyarság szent eledele. De a búza mellett a rozs, az árpa, a köles vagy akár a hajdina is az adott táj és az ott élő emberi közösség meghatározó élelme és takarmánya. Mert nem csak kenyér sül a gabonafélékből, de számtalan étel és ital is készül belőlük. Könyvünk ezekből ad ízelítőt. A Kárpát-medence egész területéről, a magyarlakta vidékekről gyűjtöttük a könyv anyagát. Sokan elárulták a régi, féltve őrzött recepteket. És ha otthon ezeket az ételeket megfőzik, a rejtekekből előkerülnek a régi ízek és zamatok: ezek őrzik az ősi tudást, azt hogy a gabonamagvak a betakarítást követően tovább élnek. Éppen ezért hívja még a ma élő magyarság is sok helyütt a gabonát életnek. A könyvben olvasható ételekhez az alapanyagok bioboltokban szerezhetők be. Ambrus Lajos író bevezetőjével és Roszik Péter, ökológiai gazdálkodási szaktekintély, zárószavával a biogazdálkodásról
Hirdetés
Tartózkodási helyed:

Kútvölgyi Mihály BIOÉTELEK GABONÁBÓL /NAPSÜTÖTTE ÍZEK - BIOÉTELEK életmód, egészség termékleírás

Szerző Kútvölgyi Mihály
Kiadó TIMP KFT.
Megjelenés 2010
Nyelv magyar
Oldalszám 128
Eredeti cím Bioételek gabonából
Kötésmód cérnafűzött keménytáblás, védőborítóval
Méretek 227x296x13 mm
Könyv kategória Táplálkozás, diéta

Gyártó: Kútvölgyi Mihály

Termék: BIOÉTELEK GABONÁBÓL /NAPSÜTÖTTE ÍZEK - BIOÉTELEK

Jó fél évszázada - gyerekkoromban - Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott lábatlankodtunk a gépeknél, a kezünkkel szeleltük a magokat és úgy ettük. Édesanyám mindig mondta nekem, jól nézd meg, kisfiam, mert minden búzaszemen ott van Jézus arcképe. Én nagyítót is szereztem, és úgy nézegettem. Azóta már tudom, a búza a legértékesebb gabonafélénk, a lisztjéből sütött kenyér pedig szakrális "anyag", a magyarság szent eledele. De a búza mellett a rozs, az árpa, a köles vagy akár a hajdina is az adott táj és az ott élő emberi közösség meghatározó élelme és takarmánya. Mert nem csak kenyér sül a gabonafélékből, de számtalan étel és ital is készül belőlük. Könyvünk ezekből ad ízelítőt. A Kárpát-medence egész területéről, a magyarlakta vidékekről gyűjtöttük a könyv anyagát. Sokan elárulták a régi, féltve őrzött recepteket. És ha otthon ezeket az ételeket megfőzik, a rejtekekből előkerülnek a régi ízek és zamatok: ezek őrzik az ősi tudást, azt hogy a gabonamagvak a betakarítást követően tovább élnek. Éppen ezért hívja még a ma élő magyarság is sok helyütt a gabonát életnek. A könyvben olvasható ételekhez az alapanyagok bioboltokban szerezhetők be. Ambrus Lajos író bevezetőjével és Roszik Péter, ökológiai gazdálkodási szaktekintély, zárószavával a biogazdálkodásról

Kútvölgyi Mihály BIOÉTELEK GABONÁBÓL /NAPSÜTÖTTE ÍZEK - BIOÉTELEK életmód, egészség árgrafikon

Árfigyelés