
Biorganik bio csicseriborsó - 500 g
1 375 Ft-tól
ÁRFIGYELÉS
- Összetevők: *bio csicseriborsó *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
- A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték.
- A terméshüvelyekben 1-3 mag található, melyek gömbölyűek, sárgás színűek.
- Jelentős fehérjetartalma miatt kisgyermekek, várandós anyukák, sportolók és idősek, valamint vegetáriánusok étrendjébe illeszthető.
- Tápanyagtartalom (100g-ban): Energiaérték: 1347 KJ / 322 kcal Fehérje: 21,7g Szénhidrát: 44,5g Zsír: 6g Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium Vitamin: B1, B2, B3, B6, C, E Felhasználása: pástétomok, levesek, egytálételek készítéséhez.
- Indiában megfőzve curry-s ételekhez használják, vagy lisztté őrlik és nemzeti ételeket (pakorát, bádzsit) készítenek belőle.
- Elkészítése: Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni.
- Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.
- Jó tudni: csíráztatásra alkalmas
Gyártói cikkszám: 5999559310249