
A gyógyító szakács: Szívbarát ételek
- Megjelenés: 2013,
- Nyelv: magyar,
- Könyv kategória: Táplálkozás, diéta, A mai világban egyre többen szenvednek szív- és érrendszeri betegségben, ezért nagyon fontos, hogy az életvite-len kívül az étkezési kultúrán is változtassunk.A szívbarát ételeknél lényeges, hogy sok növényi rostot tartalmazzanak, valamint vitaminokat, ásványi anyagokat és omega-3 zsírsavat. Aki szív- és érrendszeri problémában szenved, a telített zsírsavak, pl. sertészsír, tyúkzsír, libazsír stb. helyett használjon telítetlen zsírsavakat tartalmazó olívaolajat, lenmagolajat, tökmagolajat, szójaolajat vagy szezámolajat. A magas omega-3 tartalmú halak közé tartozik a hering, a tonhal, a makréla, a lazac. A magyar halak közül a busa és a pisztráng tartalmaz jelentősebb mennyiségű omega-3 zsírsavat, a többi 100 mg-nál kevesebbet vagy egyáltalán nem. A magas rosttartalmú vér- és értisztító zöldségek, gyümölcsök közé sorolható a brokkoli, a paraj, a hagymafélék, a retek, a cékla, a paradicsom, a sárgarépa, a karalábé, a spárga, a bab, a borsó, az alma, a diófélék, a szőlő, a narancs, a citr
További ajánlatok (1)
A gyógyító szakács: Szívbarát ételek életmód, egészség termékleírás
Kiadó | I.P.C. Könyvek | |
---|---|---|
Megjelenés | 2013 | |
Nyelv | magyar | |
Oldalszám | 72 | |
Kötésmód | ragasztott puhatáblás | |
Méretek | 200x250x5 mm | |
Könyv kategória | Táplálkozás, diéta |
Termék: A gyógyító szakács: Szívbarát ételek
A mai világban egyre többen szenvednek szív- és érrendszeri betegségben, ezért nagyon fontos, hogy az életvite-len kívül az étkezési kultúrán is változtassunk.A szívbarát ételeknél lényeges, hogy sok növényi rostot tartalmazzanak, valamint vitaminokat, ásványi anyagokat és omega-3 zsírsavat. Aki szív- és érrendszeri problémában szenved, a telített zsírsavak, pl. sertészsír, tyúkzsír, libazsír stb. helyett használjon telítetlen zsírsavakat tartalmazó olívaolajat, lenmagolajat, tökmagolajat, szójaolajat vagy szezámolajat. A magas omega-3 tartalmú halak közé tartozik a hering, a tonhal, a makréla, a lazac. A magyar halak közül a busa és a pisztráng tartalmaz jelentősebb mennyiségű omega-3 zsírsavat, a többi 100 mg-nál kevesebbet vagy egyáltalán nem. A magas rosttartalmú vér- és értisztító zöldségek, gyümölcsök közé sorolható a brokkoli, a paraj, a hagymafélék, a retek, a cékla, a paradicsom, a sárgarépa, a karalábé, a spárga, a bab, a borsó, az alma, a diófélék, a szőlő, a narancs, a citr