Teleki Villányi Cabernet Sauvignon 2009 0,75 l minőségi száraz vörösbor bor 1 kép

Teleki Villányi Cabernet Sauvignon 2009 0,75 l minőségi száraz vörösbor

999 Ft-tól
1 ajánlat
  • Minőségi száraz vörösbor.
  • Jellegzetesen fűszeres, zamatos, mélyrubin színű bor, melynek összetett illatjegyeiben jól felismerhető a paprika, szilva és az erdei szeder. Fogyasztását vadételekhez, grillezett húsokhoz, illetve étkezések után, baráti beszélgetések kísérőjeként, 16
  • 18 °C-ra hűtve ajánljuk.
  • Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 18 éven aluliakat szeszes itallal nem szolgálunk ki!
Tartózkodási helyed:

Teleki Villányi Cabernet Sauvignon 2009 0,75 l minőségi száraz vörösbor bor termékleírás

Színvilág
Fehér: Fehér szőlőből készül, a halványtól a sűrűnek tetsző aranyló-méz árnyalatig.
Rosé („rozé”): Vörös szőlőből készül. A mustot nem hagyják olyan sokáig állni a ledarált szőlőn, mint a vörösbor esetében.
Siller: A vörösborokra jellemző tulajdonságú, kevésbé mélyvörös, illatos és nem savas bor. A könnyedebb, illatos, vörösbort adó fajtákból készítik (pl.: Kadarka, Menoir, Pinot Noir és a Kékfrankos). Úgy készítik, mint a vörösborokat, csak az erjesztés során nem várják meg, hogy a kékszőlő héjából teljesen kiázzanak a csersavak, az ízek és a színek, hanem a borász ízlésének megfelelő pillanatban préselik ki, amikor a bor színe még csak közelít a vörös felé.
Vörös: A vöröstől a mélybordóig terjedő árnyalatok. Kékszőlőből készül, a must sokáig a ledarált, kipréselt szőlőszemeken marad.
Színvilág vörös
Jelleg
A borokat a cukortartalom függvényében az alábbi kategóriákba sorolják a bortörvény szerint:
Száraz: A bor cukortartalma kevesebb mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l
Édes: >45 g/l
Jelleg száraz

Gyártó: Teleki Villányi

Termék: Cabernet Sauvignon 2009 0,75 l minőségi száraz vörösbor

  • Minőségi száraz vörösbor.
  • Jellegzetesen fűszeres, zamatos, mélyrubin színű bor, melynek összetett illatjegyeiben jól felismerhető a paprika, szilva és az erdei szeder. Fogyasztását vadételekhez, grillezett húsokhoz, illetve étkezések után, baráti beszélgetések kísérőjeként, 16
  • 18 °C-ra hűtve ajánljuk.
  • Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 18 éven aluliakat szeszes itallal nem szolgálunk ki!

    Teleki Villányi Cabernet Sauvignon 2009 0,75 l minőségi száraz vörösbor bor árgrafikon