Következő termék
Nikon 8x42 Monarch
Nikon 8x42 Monarch
108 900 Ft-tól
Nikon EDG 8x32 távcső 1 kép

Nikon EDG 8x32 Távcső

661 900 Ft-tól
2 ajánlat
  • Távcső típusa: Távcső,
  • Vízhatlan: igen,
  • Éjjellátó: igen,
  • Nagyítás: 8x,
  • Lencse mérete: 32 mm
Tartózkodási helyed:

Nikon EDG 8x32 távcső ajánlataink: árak, vásárlás

Nikon EDG 8x32 távcső termékleírás

Távcső típusa Távcső
Vízhatlan igen
Éjjellátó
Az éjjellátók felépítése kismértékben eltér a távcsövekétől: Az objektív és az okulár közé egy erősítőcső kerül, ezért mind elöl (az objektívnél) mind szemünknél (az okulárnál) be kell állítanunk az éles képet. Egy éjjellátó hatékonysága az objektív átmérõjétől, annak fényerejétõl, valamint az erősítõcsõ teljeítményétõl egyaránt függ.
Éjjellátó igen
Nagyítás
A nagyítást mindig egy számmal adják meg, mely mögé egy „x” jelet tesznek, ezzel jelezve, hogy a távcsövön keresztül nézve a szemfenéken keletkezett kép a szabad szemmel látott képnél hányszor nagyobb. Ezt a nagyítás értéket mindig végtelen távolságra állított optikára értjük. Közelre állításkor a nagyítás értéke növekszik.
Nagyítás 8x
Lencse mérete
A nagyítás mögött lévő szám mindig a tárgyoldali lencse hasznos átmérőjét jelenti milliméterben, mely a látcső mélységélességét és fényerejét határozza meg. Ha a tárgylencse lencse átmérőjét elosztjuk a nagyítással, akkor a kilépő-pupilla méretét kapjuk. A tradicionális vadásztávcsövek például 8x 56-osak, ami azt jelenti, hogy a kilépő pupilla nagysága 7 mm. Ez azét jó, mert éjszaka kitágult pupilla mellet is sok fény jut szemünkbe, nappal pedig a távcsövön áttekintő szem pupillája határozza meg a szembe jutó fény erejét.
Lencse mérete 32 mm

Gyártó: Nikon

Termék: EDG 8x32

  • Kategóriaelső, tetőélprizmás távcső kiváló ergonómiával, 32 mm-es objektívvel és 8-szoros nagyítással
  • Nikon EDG 8x32 távcső árgrafikon

    Árfigyelés